Ötletdoboz

Mar 25

ötletmorzsa #17

Egy sötétítő gombra vágyok a tv távirányítóján. A hangot le tudom venni, de a képet nem tudom eltüntetni anélkül h ki/elkapcsolnám. Hogy mi a fenére is jó ez? Ha pl. cenzúráznám a filmet a gyereknek (nevezzük akár pornómódnak) vagy ha a nem vagyok kiváncsi XY savanyú képére de nem akarok lemaradni a következő hírről és még biztos tudtok ti többet is idetenni…

Jan 13

ötletmorzsa #16

Szemfüles busztulajdonosok beállhatnának sztrájkpotló buszként saját gépeikkel a forgalmas vonalakra. 300 HUF-ot minden utastól elkérve (saját kalauzzal), szerintem nem lenne rossz biznisz - főleg egy ilyen elhúzódó sztrájknál. És biztos van kiskapu is a személyszállításra - pl turistabuszként való működés… A végén még talán versenytársa is lenne a királyi közlekedésnek.

Jan 05

ötletmorzsa #15

A Skype-hoz hasonlóan Twitteren is létre lehetne hozni fizetős acc-ot bárkinek és aki követni akarja ezt a usert az fizet egy összeget havonta/évente az acc tulajának, akit pedig visszakövetnek az ingyen olvassa. Rögtön kevesebb spammer kattingatna be…

Jan 01

ötletmorzsa #14

ahogy a mobilok egyre inkább nem csak a telefonálásról szólnak úgy fog szerintem hirtelen kikopni a legkisebb, (majdnem) láthatatlan eleme is: a sim kártya. hiszem, h nem túl messze az idő amikor maga a telefon azonosíthatósága kevésbé lesz fontos, mint a szolgáltatásokhoz való hozzáférés és az ottani azonosítás. amikor a számokat (ha egyáltalán kell csak mobilszámokról beszélnünk hiszen annyi komm. csatornát el lehet érni mobillal) a mailcímekhez hasonlóan nem a gépen hanem egy virtuális szolgáltatásban fogjuk tárolni. és így téged sem egy mobil telefon- vagy imei szám fog meghatározni…

Dec 17

ötletmorzsa #13

Disneyland-hez hasonló témapark(ok) videójáték színhelyekkel. Szívesen játszanék élőben, paintballal CS-t az ismert pályákon, és a GTA-t vagy Hitmant sem hagynám ki egy valóságos szimulációban. ;) Holoszoba kellene nekem, azvan. :)

ötletmorzsa #12

Minimum tabletpc kijelző nagyságú társasjáték, az iPhone-hoz hasonló technikai megoldásokkal megdobogtatná a szívemet és talán új dimenziót és lehetőségeket is nyitna az asztali játékok piacán. A bábuk legyenek valódiak, hogy ne videójáték legyen, de a játékalap lehetne virtuális - kiválasztható játékkal. És eldönthetnénk, hogy aznap este éppen mit játszik a család. Közösen.

Nov 24

ötletmorzsa #11

A Nemzeti Depresszió ellenes tevékenységéért még ki is tüntetnék a Nokiát, ha a kötelezővé tett +os tárcsázáshoz nem kétszer csak egyszer kellene az ominózus gombot megnyomni a billentyűzeten. Értsd: először * jön aztán +

Ha én jófej szolgáltató lennék mindenkinek ingyenesen rendszert frissítenék (és titokban a *ot is elfogadnám hogy a nagyi is fel tudja hívni az unokáját).

Nov 23

ötletmorzsa #10

anonim @pletykalkodo vagy hasonló nevű twitter user publikus és nem változtatható jelszóval (hogy bárki használhassa) a titkot megtartani nem akaróknak, a felvágott nyelvűeknek és a kiszivárogtatásból élőknek. fröcsögjön a rosszindulat és a besúgás és ne én legyek az utolsó aki megtudja “a hírt”! :)

Nov 08

ötletmorzsa #9

beletehetnék végre minden pc-s telepítővarázslóba azt a funkciót ami visszakérdez telepítés után, h a netről töltött install fájlt törölje-e. az 5-ös windows mobile ezer éve tudta… :S

Nov 02

ötletmorzsa #8

Csabától FB-ról:

"Temeto kozepen jol oltozott no telefonba: "A szemetes mar megvan, most akkor merre?" Kivancsi vagyok mikor indit valaki viragfutar szolgalatot temetoi kezbesitessel, es akkor mar a nagypapa keresgelesevel sem kell torodnie tobbet az alkalmi latogatoknak."

+1: GPS koordinátát a síroknak!

Oct 26

ötletmorzsa #7

flickr-re feltett képekre adsense program, ahol az egyes részleteket vagy magát a teljes képet elláthatnám (note-hoz hasonló megoldással) speciális adwords hirdetési linkkel. [pl. nem a teljes hirdetést jeleníti meg, csak title-t.] vagy etargettel ugyanez más, hazai, ugyancsak layeresen tagelhető képmegosztóra (van ilyen?).

Oct 24

ötletmorzsa #6

a facebookra befűzött twitter csiripeléseket is jó lenne tiltani/hájdolni tudni és csak azokat látni, amik valóban ott születnek. megszüntetve ezzel a duplikált olvasást (zajt) azoknak, akik mindkettőt használják. ez a tumblr-re, tweetdeck-re stb egy mozdulattal megy, h itt miért nem…?

Oct 21

ötletmorzsa #5

superhide, ami adott illető vagy téma összes cikkét/posztját és a rá utaló híreket is eltünteti előlem mindörökre vagy amíg akarom. se a keresőből ne kapjam találatként, se megosztva valahonnan, se linkként egy oldalon és még ha a szó szerepel twitteren azt is tüntesse el előlem.

ötletmorzsa #4

a twittertop.hu-ra egy tőzsdeszerű játék, ahol a szereplők “részvényeivel” lehetne kereskedni, azaz nem a felhasználót veszed meg, hanem annak bizonyos értékét. és ezt lehetne majd tovább súlyozni pl. megosztott linkjeinek számával, mém generálásával, RT-jeivel…stb.

Oct 20

ötletmorzsa #3

twitteres aukció: ahogy a followerek száma nő úgy csökken az ár bizonyos szintek elérésekor. pl. 500 követő 2% árkedvezmény, 1000 követő 5% árkedvezmény az online boltban a követőknek.